nenno

Alla inlägg under juni 2012

Av Jennifer Johnsson - 21 juni 2012 09:00

Ja det känns så iafall, som någon kört över mig några ggr med lastbil eller så, helt slut i kroppen.

Igår gick vi till stranden, första gången för mig sedan jag kom och första gången for syrran sedan hon kom, stranden och solen bjöd på 30 min soooool, sen vart det moln och duggregn vid två tillfällen,var väl där i afall 3 timmar eller så, innan vi gick till tansas för att handla mat, skulle ju bli tacco kväll med sönerna och syrran :)

Ja vi vet ju hur det funkar med turkar säger man kl 5 så kommer dom inte kl 5 iafall.... kom typ till kl 6 .... Its normal here! Ingen bråska här inte!

Sen skulle vi spela Yatzy, och vi skulle spela om något så jag la fram Iphonen, syrrans kulle ge bort mitt aircontition, serkan la fram sitt bankomat kort och seyfi? Ja han la fram serkans andra bankomatkort! CLEVERD!Ĥär satsar vi STORT!

Dock vann Seyfi, han tog min mobil det var det ända han ville ha utav vinstpotten!
Sen fick syrran lite damp så hon gick ut i regnet med serkan för att spela lite boll ! ja dom stöd väl där en timma eller mer? Bad dom köpa cigg så kastade ner pengarna och sen kom det 3 flygande cigg paket , aldrig sett regnande cigg för :D

 sen runt 10 drog pojkarna och jobbade, lovade bort syrran till serkan kl 3 så skulle dom åka någon stans på moppen :)
Sen satt syrran och jag på ballen innan vi gick och sov :)

Idag blir det in till stan och betala försäkringen :) Sen? Who knows!
Bilder från igår får bli ett senare kapittel ! Nu dags att byta om och dra till stan :) <3



 

Av Jennifer Johnsson - 19 juni 2012 19:30

Oh dessa två dagar har varit HÅRDA!

Igår så var adem ledig så vi gick ner till poolen och plaskade i typ 3 timmar solade pytte lite!
När vi skulle gå upp gick inte dörren upp så då fick vi ringa en låssmedsnisse? Ooch han skulle ju komma om en halv timma ja ja det tog säkert en timma i allafall så adem och jag hoppade i poolen och syrran solade en sväng innan hon började krypa in under solstolen för att ta lä utan solen det vr säkert minst 40 grader igår, DAMN TO HOT!

 Mitt uppe i dörr problemet ringde Mustafa och frågade om syrran och jag skulle med upp till hästarna på en gång eller om vi skulle ta bussen, sa ja visst kan vi åka med om låsnissen kommer snart, problemet var att den som gick sist ur hemmet hade lämnat en nyckel i dörren vilket betyder med turkiska dörrar att även om den inte är låst från utsidan så är den det på insidan ..... och det finns ju inget handtag  på utsidan så man kan öppna   !!


Men men in kom vi och packade om fort för att Mustafa väntade på oss nere vis Istikbal! Sen sprang vi in på market och handlade lite dricka och godis och snabbt ut igen.

Satt i en överhettande bil!Till syedran, skol barnen var fortfarande där eller ja dom har ju sommar lov men dom går på simskola :)
DAMN var så ******** Varmt, en norsk tjej fick leda ungarna från simskolan efter som dom brukar alltid rida något varv efter det att dom badat klart, tyckte så synd om henne som behövde gå med barnen i värmen!

Syrran ocg jag slappade i 2 timmar innan vi var tvugna och bära ut all drick till kylskåpet i trädgården som vi sedan skulle bjuda gästerna på!
Det var en holländs gubbe som fyllde år som hade budit 40 pers, och 40 pers kom det om inte mer? GOSH!

Det var att servera dricka till alla och fyll apå och diska glas ut med nya glas in med gammmmla in med nya fylla på med olika alkohol sorter, duka, ut med köttet, ut med bröd och smör ut med..... ja usch vad slut jag var efter ha kutat fra och tillbaka i 5? timmar bara springa fram och tillbaka! och sol på det ... som säkert åg på 35 grader eller så, lite heeeeetare uppe i bergen! 

Syrran och jag fick ändå 250 kr i dricks, bra tycker jag ändå eftersom vi inte kan något :D
Bööööög på hööööög :)
 
Idag när vi vaknade upp eller ja syrran vaknade upp innan mig men gick nog upp innan kl 10, så packade vi allt vi skulle ha med oss till dimcay för att sedan gå till tansas och köpa dricka, då ringer kamelen och ba vad gör du, berättade att vi skulle till dimcay, han ville gärna med och skulle ta med disg hans bror + tjej så sa vi åker om 10 min. AWSOME då hinner bvi ju in och handla, ja handla hann vi ju men sen forsatte vi att gå emot Dimcay, köpt en jävla ryggsäck som syrran tyckte at vi skulle ha, men hade ändå lyckats prata bort den EN DAG!

så 80 kr för värran (Y)
Vi forsatte att gå och gå och gå svetten bara rann, var säkert bara 40? grader då?äckligt varmt var det men vi pendlade på på på på på efter en stund ringer kamelen ( då har vi gått 30 min ) i gansk a bra tempo, och säger vi är på  bensin macken nu, AWSOME syrran då behöver vi nog bara gå i 10 min till, kamelen frågade vart vi var jag sa JAG DET FINNS BARA TÅ IDIOTER SOM ÄR UTE OCH GÅR OCH DET ÄR JAG OCH SYRRAN!
Han skrattade, helt plötsligt blir vi omgådda av två turk kvinnor med sjal på huvudet, JA TYPISKT NU PLOCKR väl kamelen och dom andra upp dom?

Efter en stund hämtade syrran och jag lite mer kraft och körde om turk brudarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Efter efetr en kvart då STANNAR KAMELEN !!!!! LYCKAAAAAAAA JAG BEHÖVER INTE GÅ MER JAG BEHÖVER INTE SVETTAS MER!!!!!!!

Så vi fick åka kanske 2 km sen var vi framme vi d stället syrran och jag såg på en skyllt för en klvtimma sedan, en då tyckte jag att vi kunde åa till något annat ställe så vart Halil Dimcay som vi stannade på lite längre bort fan vad skönt det bara var att få sätta sig ner och känna på det iskalla vattnet efter den promenaden i flipflop, syrran trodde vi gått minst 1 mil!

DAMN DETTA GÖR JAG ALDRIG MER OM ! men vem vet vad som händer i morgon? mena kutade röven av sig i går och ....idag!

Lite senare kom Erdal oxå, men då hade vi hunnit ätit upp, vet ni ! skvätte lite vatten på erdal sen började han att snacka ihop sig med sin bror...... SEN SKULLE DOM KASTA I MIG I VATTNET, Fan vad jag kämpade föratt sippa sprattade med benen bet i erdals armar sen bytte han och polat plats, så jag ja polat E bIIIIIFF, hade ingen chans när han tog tag i mina armar, kämpade säkert på iafall 5 min för att dom inte skulle slänga i mig .... och ingen, ingen ingen såg när dom bråkade med mig låg bara på ett tunt hjärn rör men men ..... ALLA SÅG!

Men men älskar Dimcay <3 så mysiiiig där men fan vad kallt det är där i början av sommaren så här tacka vet jag agusti då det kanske är 20+ i vattnet &circ;&circ;
var väl där uppe i dimcay i 3 timmar, sedan tog vi brum brum upp till andra sidan av dimcay för att åka upp till gruvan! och sedan gå en sväng där och sen åka till metro för att handla mat till grillningen! Jätte gott <3

Jag e sten död skickade med syrran till Kamelen så jag kan få lite lugn och ro i någon timma, synd attjag gav henne nycklarna? hahhahh

Vad som händer ikväll?, ja det vet jag inte! TIME WILL SHOW!

Fan bara dessa bilder tog 1 timma och ladda upp, Arrrrrrrrg!

                                       






 

Av Jennifer Johnsson - 18 juni 2012 10:06

Mamma vi lever!

Av Jennifer Johnsson - 16 juni 2012 18:45

Ja och till Kostac tog man sig det tar ju typ bara 10 min att gå dit men fan vad det rann i pannan halvägs dit tänkte jag nä nu fan vänder jag! Men har ju velat gått dit sedanjag kom eftersom det är en favvo affär :))

Men in kom jag med svettets rinnandes och såg allmäntfärvirrad ut för jag ville vå bort det rinnande, oj oj märks att det var ett år sen man var där... Ingen som känner igen jobbiga Jennifer som inte snackar Turkiska alla va så trevliga och ba Helloo, have a nice day :) Ja ja jag kommer om et år igen och då är jag besvärlig för DÅ SKA JAG byta ut badrums skåpen och kanske köket om man kommer på en bra lösning!

Men jag köpte mig nya säng kläder som är brun på ena sidan och Corall på andra sidan och lika kuddar :) Super duper bra :) Älskar ju corall :))
Sedna vart det nya klänypor och två hängare och FINASTE lampan :D tror at det kommer meed en sådan hem till sverige oxå hihi :) syrran ska få Godkänna den först bara =) hade helst haft en vit men dom hade bara svart! men men fin ändå! 

Sen har jag tvättat två maskiner dammnsugit, badat i poolen solat en liten stund men med 36 grader kl 15.00 så orkar man fan inget assso!! 


Har precis sminkat mig, skulle ätit med kamelen idag egentligen men fick sms i morse att han skulle till Side, så då vart det Emre som kommer att få stå ut med mig, men han åkte fast hos polisen för han körde på fel sida och nu har han precis hört av sig :) 


Folk säger att man ska tvätta säng kläderna först innan man använder som menmen what ever :D
 

 

Lite Bilder från dagarna innan, som inte har kommit upp för nätet har varit så slött!


       
         

Nu är det dags att öka ska åka taxi till Emre om 30 min !

Av Jennifer Johnsson - 16 juni 2012 12:08

Igår drog jag till Oba centrum för kamelen tyckte det, när jag kommer ditt sitter han hos frissan lr ja dom är 3 som håller på med honom, fan jag behöver ju bara en person? Jag har ju ändå mer hår? Men han kanske är svår hanterad efter som Kamelen oxå är frissör så skulle han ju självklart dit med  händerna och peta oxå!


Sen fick vi skjus in till Centrum utav kamelens vän och sen rullade vi runt lite, SISSSST men inte minst äntligen bellman och seyfi frågade om jag skulel ha något och dricka - Ehm vatten? Say whaaaaat ?
Samma sak med Serkan , han trordde jag hade feber :) nej  nej inte alls bara en nyckter runda ute, gick ju hur bra som helst det oxå!! 


Ska gå till Koctas snart och kolla efter galjar ? säger man så?  och nya säng kläder kanske någon lampa till sidoborden ?

Ja undrar sa flundran det ser varmt ute, MEN <går kväll, fan va äckligt varmt det var ute ALANYA KOCKADE!! 

Men idag är det molnigt och verkar vara 32 grader ute ändå :)

Tjiiiing!! 

Av Jennifer Johnsson - 15 juni 2012 18:30

Igår gjorde jag inte så mycket heller kollade på film och var nere vid poolen en stund, HELT DÖD!

Igår mötte jag upp Gunnar och Bea på Old Istanbul Stek House kl 19 jag var lite tidig så satt och snackade med Bedo:) Gull unge, men han luktade apa ur munnen för han hade dragit ut en tand :) men älskar ju honom ändå öven om han luktar illa i munnen :)

Bea tog kyckling spett och jag och Gunnar tog planka :)

Tack till dom som bjöd mig på mat och dryck <3 

Efter Istanbul så drog vi till Irfan för Bea och Gunnar letade skor och sen vart dom trötta så vi tog lite vinoch öl :D
Tycker om när dom blir trötta så man får lite vätske intag!

Sen gick vi och letade efter någon butik som Bea hade sett några dagar innan som sålde massa saker men det var örhängerna hon var ute efter,efter 1 timma så hittade vi dit, efter det så vart det mer vätske in tag på Crazy horse.

Sedan begav jag mig till bellman och snackade lite .... med Seyfi och så gick jag upp på andra våningen för Therese skulle jag möta .... Vid halv ett var uppe prick och såg henne komma glidandes igenom skummet.
På tal om skummet det var MÅNGA igår som vart islängda där i, alltid kul och se, värre om det skulle vara än själv.
OCH ..Igår fick jag två nya sönder och Serkan berättade att Ati var hans far ja det betyder att? Nej för faaaaan!....

Ati är ju gammal och go men, nä detta går inte för mina nya två söner hade ju andra pappor.
Bara man inte får 2 till att göda med mat :)

Träffade en trevlig prick i baren som tydligen hade gått samma skola som Serkan, så snackade om Eurovision för Loreens låt speladets, viste inte hur jag skulle förklara bättre än jag gjorde och sa ju ja men det är ju en tävlig med massa låtar osv. så drog fram luren och visade deras sång för turkiet då fattade han heeeeelt!

Så sa ha WOW lyssnar du på Ferhat Gocer? JAVISST SA JAG OCH LOG. MEN! Jag fattar ju nte vad han sjunger :D

Och han dog? av garv?, men hallå vi snackar ju engelska med varandra so? Visst hat ju Ferhat engelska låtar oxå men :)

Sen kom Kamelen en sväng och sen drog han och kom tillbaka när det stängde!
MEN HADE NÅGON I ? typ Karate fylle tablett i mitt glasssss eller? Kanske ska börja äta bättre så det inte blir så här och JA mamma , dricka mindre :))))

Idag har jag varit ner till poolen en sväng tog en super lång sovmorgon, städat lite för ADEM KLAGAR JU! 
Jag har ju semester måste man städa då oxå? det var ju för feeejjn det ända jag gjorde förra veckan!
PEACE låt mig vara!!!!!

Kamelen ringde och frågade om jag inte kunde komma till oba centrum sen? Jomen visst kan jag det :)

I morgon kommer buss fröt systeryster då ÄR FRIDEN SLUUUUUUUT!


 

Av Jennifer Johnsson - 14 juni 2012 08:15

I tisdags möte jag upp Seyfi på Alanyum för lite frulle,  vid 13 tiden och så såg vi 5D i Alanyum oxå, sedan drog vi hemåt till Market och köpte Bärs, Ja där började allt, Sedan kom Kamelen och Polat och drack lite med oss så sedan drog vi in med dom till Centrum oj oj HEJ FYLLA!

Kl var vär 23 eller något sånt så Seyfi drog till jobbet och vi andr gick till Queens garden, tog en drink, sedan mot Bellman sedan kom Adem och hans vän och en tjej så vart det latino och så beställde dom in Aquvarium, tror att Jennifer skulle gåt hem och sova för längge sedan men nä tydligen inte.

Sen drog jag med Kamelen och polat till Lider och käkade Domates chorba och dom käkade säkert får hjärna (Y)

Sen ringde adem och frågade vart jag var, eftersom dom hade letat efter mig .. hahha men Kamelen sa ju? Hmm  Jaja, det går bra nu!


Fick höra igår att jag hade varit jätte snäll
Jag antar att jag vart så trött på Adems snarkande så jag satte på aircondation och fick och la mig på soffan, tror fan med att antingen tog jag med mig dosan eller så stoppade jag den under huvudkudden så att han inte skulle hitta den.... ( elak är man iafall när man är full) Stackarn hade frysit jätte mycket :O

Hahhahahhaha!!

Igår gjorde jag inte ett skit låg vid poolen i 40 min gick upp och somnade och sov 3 timmar sen gick jag till market och handlade lite sen vart det FILM!
I går skulle jag velat att jag kunde köpt loss min bakis dag som varade alldeles för länge!!
Ja mer än så vart det inte idag mår jag prima skinka! och ska nog dra ner till poolen snart men  väntar på att solen ska komma fram lite mera  för det är ju typ BARA "29" grader i skuggan &circ;&circ;

Näää men soolen måste hinna tilll pooolen THATS WHY!
Inga bilder idag inte :)))
 

Av Jennifer Johnsson - 11 juni 2012 17:08

Igår kom Maj och Bea ( mina jobbar kompisar ) och deras män och Majs Dotter Denise, var dock lite problem med min bestälda taxi, men men det löste sig :))
Vart lite vin och öl och tillsammans fick vi väl i oss 2kg körsbär? Haha 


Dem var väl här i en timma eller så sen bar det av till älsklingarna på TLC och käkade middag vart favvoriten där bombay :)) Bea och maj tog någon sea lergryta och Denise kyckling med vitvinsås och grabbarna peppar stek .. 
Vin och öl till maten  :)


Efter det vart det Queens garden och lite öl och Queensgarden Speciall, efter 23 så kom kamelen och polat+ vänn och då ville gammmmmlingarna åka hem så då drog Denise med mig och grabbarna grus till bellman sen kom Emre till bellman och efter nåon timma vart det Doors och sedan latino där dom andra pojkarna var :)
Sedan fick vi skjus hem av polat och kamelen :)


Jag hade en go lyckad kväll iallafall


Idag vart det att sova till typ 12 och sen har jag satt på en maskin tvätt, surfat lite och ätit frulle sen vart det poolen efter någon timma kom svenskarna på första våningen till poolen med barn, sa hon ja nu är lugnet över, men det gör inget sa jag kul med lite liv :)


Pratat med henne (jag är ju så dålig på NAMN) men pratat med henne om lägenheterna om hur knasigt bygda dom är och att dom har mått beställda skåp och kök och så att man blir tokig man kan inte bara åka och köpa något för så måste men tänka på dom där sladdarna eller dom där knapparna .... Kompliserade turkar som bygger!!
Men nu vet man det till en annan gång om man ska köpa något att allt verkligen är som det ska.
Lite avundsjuk på dom dom ska byta ut badrumskåpet och riva köket PRECIS DET JAG VILL MED!


MEN eftersom köket är special byggt så, har dom ett problem eftersom i TURKIET .. har dom inga hörnskåp så hur hon ska lösa det blir spännande, sa ikea har ju iallafall hörnskåp och dom har levernas till Alanya 1 gång i månaden.


Adem har varit ledig i dag men han ville INTE LEKA MED MIG! Fyyyyyyy LONE IS TEH SHIIIIT


Imorgon ska jag iallafall leka med seyfi ner till stranden och dricka lite öl och äts något gott, jag fick välja plats, hmm vart ska vi?


Orkar inte med några bilder idag har inte så mkt WIFI :(


Tjooooop :)) 

Presentation


Jennifer
Bloggar om mitt liv i Sverige och nere från Turkiet Alanya.

Fråga mig

47 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards